Regionaal

Inmiddels mogen wij, als Bakkerij van Weert zijnde, wel zeggen dat wij een begrip zijn in onze regio. Denk bijvoorbeeld aan onze traditionele Brokmoppen, onze koolhydraatarme “Lindse Mikskes”, onze overheerlijke worstenbrood waar menig klant een stukje voor omfietst en natuurlijk ons streekproduct het Strieperke.

Wij danken onze regionale kracht aan het feit dat wij zoveel mogelijk met regionale werken. Hierdoor blijft de smaak en het uiterlijk van onze producten herkenbaar voor de consument uit de regio. Daarnaast is het voordeel van het werken met regionale grondstoffen dat de lijn tussen het afleveren van een grondstof tot het produceren van een eindproduct lekker kort is. Dat is niet alleen economisch gezien fijn voor ons (en ook voor u, als klant), maar het helpt ook bij aan het verduurzamen van de wereld. En dat vinden wij bij Bakkerij van Weert een zéér belangrijk streven! Zo bakken wij tegenwoordig in onze zogenaamde “EcoStone”-ovens. Ovens die door een keramische achterwand de warmte veel langer vast blijven houden, waardoor er dus veel korter en minder heet gestookt hoeft te worden. Daarnaast proberen wij koelwater, wat we gebruiken om de brooddegen op tempratuur te houden, zoveel mogelijk op te vangen en te gebruiken voor bijvoorbeeld de schoonmaak van onze bakkerij.

Een van de paradepaardjes van onze regionale grondstoffen is het speltmeel, wat verbouwd wordt door onze broer Frank van Weert. Hij bezit een stuk land waar hij jaarlijks dit oergraan op verbouwt en zelf dorst in de zomermaanden. Dit meel wordt vermalen bij de Sint Victor-molen in Heeze, waarna het zonder verdere behandeling (dus zo puur mogelijk), naar onze bakkerij wordt getransporteerd. Daar wordt dit meel in tal van onze “regionale” broodsoorten verwerkt door onze bakkers. Zonder tussenkomst van grote leveranciers of fabrieken.