Benodigheden:
– 2 eieren
– 4 sneetjes brood
-2 eidooiers
-1 eetlepel citroenrasp
– 1 eetlepel witte wijnazijn
-100 g boter
-peper en zout
rooster het brood
breng in een ruime pan water aan de kook
Stap 2 : hollandaise saus
klop voor de saus de eidooiers 1 minuut met zout en peper in de blender.
Verhit de azijn en het citroensap in een steelpan.
Giet de hete vloeistof in een klein straaltje terwijl hij draait. Zet dan uit. Laat in dezelfde steelpan de boter smelten. Giet ook de vloeibare boter in een dun straaltje terwijl de blender draait.
Stap 3 :
Draai het vuur van het kokend water laag. Breek een ei in een kopje.Maak met een pollepel een draaikolk in de pan.Wacht tot deze helemaal uitgedraaid is en laat het ei voorzichtig in het water zakken. Pocheer 3 minuten en herhaal met het tweede ei. Serveer het ei op toast en giet er de hollandaise saus over.