stap 1

Lange zomeravonden vragen om lekker buiten eten. Misschien wel bij een kampvuurtje of de barbecue. Probeer dit recept dan eens uit. ­Natuurlijk met een lekkere basis van de­ ambachtelijke bakker. Of speel zelf voor ­bakker, door je eigen brooddeeg te maken. Eet smakelijk!

  • Snijd de pistoletjes aan de bovenkant over de hele lengte open. Duw dit iets open en strijk de tapenade erin uit. 

  • Verdeel de geiten­kaas met rozemarijn, olijven en wat geraspte citroenschil in de opening van de broodjes en druk dit wat aan

stap 2

  • Bestrijk de buitenkant van de broodjes met wat olijfolie en verpak de broodjes in aluminiumfolie. 

  • Bak de broodjes in circa tien minuten op de ­barbecue knapperig bruin en laat de kaas smelten. Lekker bij geroosterd lamsvlees of kip van de barbecue en snel voorbereid!

de ingrediënten

 

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 50 g tapenade van gedroogde tomaatjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 8 zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1-2 eetlepels olijfolie