Stap 1 :

  • Wel de rozijnen 10 minuten in 50 ml sinaasappel­sap. Verwarm de oven voor op 200°C

  • Zet in elke holte van de muffinvorm een papieren vormpje. Maal het volkorenbrood met korst, de hazelnoten en de koek­kruiden in de keukenmachine tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg de eieren met de margarine en de rest van het sinaasappelsap toe en meng alles al draaiend tot een glad beslag. Roer de blokjes appel en de rozijnen met vocht erdoor en schep het beslag in de papieren vormpjes.

Stap 2 :

  • Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen en verpak ze strak in huishoudfolie.

  • Bewaar- en serveertip
    Vries een deel van de ingepakte muffins in een ­diepvrieszak in. Pak er steeds een uit om mee naar school te nemen. De muffins ­ontdooien op school voordat de pauze is begonnen.

Ingrediënten

    • 6 sneetjes (oud) volkorenbrood, in blokjes
    • 25 g rozijnen
    • 200 ml (versgeperst) sinaasappelsap
    • 35 g hazelnoten
    • 2 theelepels koekkruiden of kaneel
    • 3 eieren
    • 4 eetlepels vloeibare margarine
    • 1 grote appel, geschild en in blokjes
    • 1 muffinvorm met 12 holtes
    • 12 papieren cakevormpjes