Puur

Wij streven ernaar om onze producten op een zo puur en ambachtelijk mogelijke wijze te produceren. Hele mooie termen natuurlijk, waarmee de consument tegenwoordig te pas en te onpas mee om de oren wordt gegooid.

In feite is daar niets mis mee, maar bij bakkerij van Weert willen wij graag uitleggen wat “puur en ambachtelijk” voor ons betekent zodat we u, als klant van onze bakkerij, deel uit kunnen laten maken van onze beleving. Want puurheid en ambacht schap; dat ruik je, dat proef je, dat beleef je! Zo is ons streven om zoveel mogelijk van onze producten te draaien zonder “kant-en-klaar-mixen”. Een mooi voorbeeld daarvan is ons meergranentarwebrood. Alle pitten en zaden die dit brood bevatten (een mix van zonnepitten, pompoenpitten, lijnzaad, geplette spelt- en geplette roggekorrels) worden door onze bakkers flink wat uren voordat ze het deeg voor het meergranenbrood gaan zetten, in “de week gezet”. De pitten en zaden nemen dan alvast water op, zodat daarna het deeg zelf weer wat meer vocht op kan nemen. Wat daarvan het voordeel is voor de klant? Een brood wat extra lang mals en dus vers blijft! Daarnaast is een bijkomend voordeel dat dit brood dus gedraaid wordt volgens onze eigen huis-receptuur in plaats van een voorgefabriceerde mix. Daardoor kunnen onze bakkers de kwaliteit van al ons “eigen” meergranenbrood van een constante en optimale kwaliteit blijven bakken!

Ook proberen wij onze producten zoveel mogelijk te produceren zonder toegevoegde kunstmatige smaak- en kleurstoffen, en daar waar het even kan proberen onze bakkers zelfs degen te draaien zonder toegevoegde E-nummers. Een mooi voorbeeld hiervan is ons zuurdesembrood wat volledig “clean label” is. Een heerlijk en eerlijk verantwoord stukje brood dus! Helaas ontkomen we er in deze moderne tijd niet meer aan, om bepaalde productiehandelingen machinaal uit te voeren.

Maar bij Bakkerij van Weert zijn wij zeer zeker het ambachtschap niet verleerd! Zo worden onze banketproducten nog geheel met de hand vervaardigd, maar hebben we ook tal van broodsoorten waarbij er een “aardig stukje vakmanschap” komt kijken. Zo worden bijvoorbeeld ons molenroggebrood, molenroggemeergranenbrood en het Strieperke nog “ouderwets” met de hand opgeslagen.

Wij maken een product waar de klant niet alleen het ambacht en de puurheid proeft, maar ook de passie en de liefde die onze bakkers dagelijks in onze producten stoppen!