Onze historie

Bakkerij van Weert is een echt familiebedrijf en vanaf 2014 staat de derde generatie aan het roer.

Ter introductie van onze bakkerij een korte beschrijving van de historie van het bedrijf.

De geschiedenis van Bakkerij Van Weert vangt aan in 1940. In dat jaar is Jan van Weert op de Oostrikkerstraat 29 te Leende begonnen met het bakken van brood. Achter het ouderlijk huis kwam een kleine bakoven die gestookt werd op mutsaarden (een mutsaard is een takkenbos gebruikt voor het stoken van de oven). De zaken gingen voorspoedig en met zes zonen waarvan er een aantal in de bakkerij werkten, werd de bakkerij in Leende te klein voor Jan en zijn zonen.

Jan trok de stoute schoenen aan en  in 1960 werd een bakkerij in Eindhoven aan het Gerardusplein overgenomen van de toenmalige bakker van Hooff. Die bakkerij had de naam Bakkerij Brabants Roem !

Toen Jan al ruim de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, heeft hij de bakkerij overgedragen aan zijn zonen. Piet van Weert ging verder met de bakkerij in Leende en Frans van Weert ging verder in de bakkerij in Eindhoven. Piet en Frans hebben hun ziel en zaligheid in het bedrijf gestopt en Bakkerij Van Weert en Bakkerij Brabants Roem werden begrippen in Leende en Eindhoven. Het assortiment werd steeds ruimer en gevarieerder, alleen bruin- en witbrood volstond niet meer. Croissants, Franse stokbroden, meergranenbroden en nog veel meer werd en wordt er gebakken in de ovens van de familie Van Weert.   

In mei 2004 besluit Piet van Weert om het rustiger aan te doen en draagt het bedrijf over aan zijn broer Frans en in december 2014 gaan de bakkerijen in Leende en Eindhoven over naar de derde generatie Van Weert. In de goede familietraditie van ambachtelijkheid en vakmanschap zorgen Chantal en Joris van Weert er nu voor dat de inwoners van Leende, Eindhoven en omstreken kunnen genieten van het beste brood en gebak!